9 punten

9 punten om te overwegen tijdens het beslissen of de Australian Shepherd de hond voor JOU is


 

1). VROOOOOMMM

De Aussie is een energieke hond, ze zijn niet zo hyperactief als sommige rassen, maar hebben toch uitdagingen nodig, lichamelijke en geestelijke. Als u op zoek bent naar een hond die tevreden is met niets meer dan een aangename wandeling in de avond, ga dan ergens anders kijken Als je geen tijd hebt om dit ras te laten bewegen, zul je merken dat een Aussie zijn/haar overtollige energie op andere manier gaat uiten, zelden op een aangemaande manier.
Ondanks dat ze energiek zijn is het ook belangrijk, vooral in het begin, je hond te leren zijn/haar rust momenten te pakken. Honden die geen rust kennen zullen snel overprikkeld raken.2). SLIM, SLIM, SLIM

Het kan niet genoeg worden benadrukt dat dit een hond met hersens is. Deze honden moeten minstens een basiscursus gehoorzaamheid hebben gevolgd en vele Aussie eigenaren zijn daarnaast actief in meerdere hondensporten (schapendrijven, behendigheid, flyball, speuren en gehoorzaamheid). Zelfs een Aussie die slechts als ''huisdier'' dient moet een basiscursus gehoorzaamheid hebben gehad en een manier hebben om hun hersens te gebruiken (trucs zoals het brengen van post, opruimen van hun eigen speelgoed) anders hebben ze het potentieel om ronduit irritant te worden rond het huis.


 

3). DOE WAT IK JE ZEG!

Aussies zijn niet altijd zo makkelijk te trainen als andere rassen. Ze moeten worden uitgedaagd en betrokken zijn bij hun werk, of ze raken verveeld en hebben geen aandacht meer. Ze kunnen ook proberen dingen op alle manieren, behalve jou manier, te doen. Geduld, vindingrijkheid en flexibiliteit zijn de regels..


 

4). ZEI JE NU NEE??

Als je een Aussie een vinger geeft, pakken ze je hele hand . Aussies zijn over het algemeen te slim om dominantie gevechten aan te gaan. Als u niet in staat bent consequent te zijn met regels en deze consequent te handhaven, zal je snel merken dat de baas in huis vier poten heeft.

"Als je niet de leiding niet neemt, doen zij het voor je"5). NIET IEDEREENS BESTE VRIEND

Het is van essentieel belang om Aussies van jongs af aan te socialiseren met mensen en andere dieren. Aussies zijn zacht en vriendelijk en kunnen heel extravert zijn, maar als je op zoek bent naar een hond met de "heb ik je net ontmoet en je bent mijn beste vriend" houding, kan de Aussie verkeerde zijn voor je. De Aussie zal vreemden vriendelijke, maar gereserveerd begroeten en zal zijn/haar enthousiasme bewaren voor familie en bijzondere mensen! HERINNER, elke hond, van elk ras, kan ongewenst gedrag vertonen als ze slecht gesocialiseerd zijn!6). DRIJVEN

Aussies zijn herders en zijn gefokt als werkhonden. Ze kunnen een fanatische drift hebben om te werken, wat zal leiden tot werken voor jou, je familie en andere dieren.


 

7). RUIEN

Aussies verliezen hun vacht seizoensgebonden, maar als je vraagt hoe lang Aussies ruien is het antwoord, eenmaal per jaar voor 365 dagen. Ze zijn niet de hond voor de kieskeurige of de allergische.


 

8) GEZONDHEID

Over het algemeen is de Australian Shepherd een gezonde hond. Alle reuen en teven moeten voordat er mee gefokt wordt de vereiste testen (die verplicht zijn door de rasvereniging) hebben ondergaan en alle pups moeten een oogtest krijgen tussen de 6 en - 8 weken oud. Een verantwoordelijke fokker zal niet aarzelen om je kopieën van alle gezondheidsuitslagen te laten zien of een excuus verzinnen bij gebrek daaraan. Een verantwoordelijke fokker zal ook beseffen dat een Aussie onder de 2 jaar niet lichamelijk en geestelijk volwassen genoeg om een nestje te hebben en zal dit dat ook niet ondernemen.


 

9) LIFESTYLE

Denk aan je eigen levensstijl alvorens te overwegen een Aussie in huis te halen! Als je altijd vroeg en lang weg bent van huis is de Aussie niet de hond voor jou. Ze gedijen op gezelschap en interactie met anderen.


 


http://www.ascuk.co.uk/the-breed/is-the-aussie-right-for-you/